Katselin tossa mun Stundenplania, ja tajusin ilmoittautuneeni vahingossa ehkä vähän liian vaativaan sosiologian seminaariin. Tieteellistä sosiologiaa... ja kurssiselostuksessa sanotaan, että niille, jotka eivät pelkää lukea vaativiakaan tekstejä... Tai jotain. Ne on siis saksalaisille vaativia, mites sitten tällaiselle dorkalle vaihtarille, joka sekoittaa sanat betrunken (juopunut) ja vertrocken (kuivunut) keskenään eikä muista mikä on lusikka saksaksi...??
Olisin halunnut ottaa sosiologiasta vaan helppoja johdatus/perusluentoja, koska mulla on ollut Hgissa vaan 2 kurssia sosiologiaa, ja siellä kv-koordinaattori sanoi, että jos suoritan jonkun sosiologiakokonaisuuden täällä, se hyväksiluetaan. Mutta luennoista ei saa opintopisteitä, joten mun täytyi ottaa pari seminaaria (esitelmä/suullinen koe/essee -juttuja)... Enkä tiedä miksi noi sitten hyväksiluetaan, jos edes hyväksiluetaan muuksi kuin ylimääräisiksi opinnoiksi. Ei ne varmaan perusopintojen piikkiin mee, joten joudun hoitaa sosiologian perusopinnot loppuun kuitenkin Suomessa... Vitsin opintopistesysteemi. Tuleeko tästä sittenkin välipuolivuosi? No, ehkä tätä kurssien sisällyttämistä tutkintoon ja valmistumisen suunnittelua kannattaa suunnitella vasta Suomessa... Yritin toki suunnitella sitä etukäteen, mutta ei näistä koskaan tiedä kuin vasta paikan päällä. Ois kyllä ollut niin ihanaa jos oisin voinut suorittaa täällä joitain maisteritason kursseja, mutta kuten sanottu se ei onnistunut. No, valmistutaan sitten 7 vuodessa, tai jotain... Mikä se takaraja nykyään olikaan, kun ei voi olla enää ikuinen opiskelija?
Ehkä kuitenkin joku täällä asuntolassa voi sitten auttaa mua kun painiskelen tieteellisen kirjoittamisen ja kirjojen kanssa. Täällä on ainakin wissenschaftliche Tutor, jolle voi jopa viedä esseitä esiluettavaksi - tosin se on erikoistunut teologiaan, mutta kaipa muutkin voi siltä apua pyytää. Ois kiva jos mun mentoristakin ois apua, mutta turha toivo...
Perth - osa I
6 vuotta sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti