lauantai 28. marraskuuta 2009

Eilen oli ehkä hauskaa

Tällä viikolla keskiviikosta eteenpäin arkeni on ollut melko juhlaa; siis sellaista kliseistä Erasmus-elämää, mitä monet luulevat että vietän koko ajan. Oispa se oikeesti aina pelkkiä huvituksia ilman kouluhommia. Tosin huvitukset eivät ole poistaneet stressiä kouluhommien tekemättömyydestä...

 Maanantai ja asiatonta oleskelua Minnan kanssa




 Tiistai ja Skandinavia-pöydän Jyväskylä-juliste


Keskiviikkona annoin vihdoin Erasmus-Stammtisch-bileille toisen mahdollisuuden. Kuvan ranskispojat eivät olleet ainoita, joiden muistikuvat illasta ovat melko hataria.


Meidän asuntolan jääkaappi (tai siis yksi niistä) torstaina ennen puhdistusta. Kuvassa näkyvä sininen mönjä on putsausainetta (onneks). Mustat mönjät taas eivät ole. Että tuon yläpuolella on tullut kaks kuukautta ruokia säilytettyä... Mutta nyt mulla on vihdoin oma hylly ruoka-ja kuivauskaapissa, ihanaa, sitä on jo odotettukin. Otan niistä joskus vielä kuvat...





Torstai ja Olydisko, josta tuli kotiuduttua kuuden-puoli seitsemän aikaan. Jalat tanssittiin kipeiksi ja tehtiin vaikutus saksalaisiin sanomalla taikasanat ich komme aus Finnland.

Kohta lähden ei-niin-hauskaan paikkaan eli Dachaun keskitysleirille. Olen nähnyt Auschwitzin jo, ja se oli näkemisen arvoinen, mutta täytti mun keskitysleirikiintiöni. Ollakseni rehellinen, menen Dachauhun lähinnä siksi, kun kaikki muutkin menee, enkä jaksa jäädä kotiinkaan tekemään mitään järkevyyksiä... Toisaalta on ihan mielenkiintoista vertailla sitä Auschwitziin ja keskustella siitä sitten jälkeenpäin vaihtareiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti